Lidingö Freeskiers

Lidingö Freeskiers – Sveriges största friåkningsverksamhet
Lidingö Freeskiers är en skid- och snowboardklubb för friåkande ungdomar. Lidingö Freeskiers är en verksamhet i Friluftsfrämjandet lokalavdelning Lidingö och medlemskap i Friluftsfrämjandet är därför obligatoriskt. Alla tränare har alla genomgått skidlärarutbildningar med Friluftsfrämjandet eller SLAO. Många har själva stor erfarenhet av jibbing, puckelpist och lössnöåkning.
Deltagarna utvecklar sin skidåkning på flera plan och den personliga färdigheten tränas mycket. Skidglädje, nya härliga vänner och mängder av upplevelser på snö är vad Lidingö Freeskiers handlar om.

Lidingö Freeskiers är en friåkningsklubb utan tävlingsmoment. Vi har idag dag ca 230 aktiva barn och ungdomar från åk 1 till 9. I Helgskidskolan deltar varje år ca 200 barn. SAmmantaget Sveriges i särklass största friåkningsverksamhet!!

Det här ingår i Lidingö Freeskiers träningar (delvis beroende på snötillgång):

 • Friåkarens progression, allt från en bra balans på skidor och snowboard till carvingteknik
 • Olika skidvaneövningar
 • Utförsåkningens trafikregler
 • Skidvett
 • Formationsåkning.
 • Puckelpist (freestyle)
 • Hopp och Jibteknik
 • Banåkning

Lidingö Freeskiers är även en bra plattform för att senare gå skidlärarutbildning . Den första lärarkursen kan man gå när man fyllt 16 år.

Lidingö Freeskiers värden och vision
Våra barn och ungdomar erbjuds en unik möjlighet att utvecklas till duktiga skidåkare vilket de har glädje av hela livet.

Klubbens syfte är att främja kamratskap och utveckla intresset för ett rikt friluftsliv.

Vår paroll är att ett lustfyllt lärande, utan att mäta sig med andra, lönar sig. Detta ger ett bättre resultat och utesluter ingen.

Lidingö Freeskiers är en aktivitet som bygger på ideellt arbete där alla föräldrar är med och bidrar. Det är en aktivitet som föräldrar tycker är viktig.

Lidingö Freeskiers ger en bra grund till:

 • Bra och säkra utförsåkare.
 • Skidvett och säkerhetskunnande i backen och på berget. Utbildningen bedrivs i Ekholmsnäsbacken men för ungdomar i åk 6-9 arrangerar Freeskiers även ett höst- och ett vårläger till svenska fjällen.
 • Kamratskap.
 • Möjlighet att bli ledare. Lidingö Freeskiers riktar sig till ungdomar mellan årskurs 1 och 9. Efter Lidingö Freeskiers är ett naturligt nästa steg att genomgå Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning och därefter jobba en period i vår egen verksamhet eller i fjällvärlden som skidlärare. Man får en mycket bra ledarerfarenhet och ett viktigt komplement till sitt CV inför framtida jobb. Att ha varit ledare inom Friluftsfrämjandet har hög status i arbetslivet.

Lidingö Freeskiers har höga kvalitetskrav – vad krävs?

Kontinuitet i träningen – tränarna ska lära känna eleverna väl. Både vad det gäller åkningsfärdighet och personlighet. Tränarna ska i mesta möjliga mån anpassa träningen efter individens förutsättningar.

En bra teamkänsla – ungdomarna behöver lära känna varandra, tränarna och gruppen som helhet. För att åstadkomma detta behöver gruppen vara så stabil som möjligt och det gör att vi ställer höga krav på närvaro.

Engagerade föräldrar – Lidingö Freeskiers verksamhet bygger på att även föräldrarna tar del av klubbens verksamhet och håller i vissa sysslor. Uppgifterna är av varierande omfattning och alla kan delta. Att som förälder delta i Lidingö Freeskiers verksamhet är mycket positivt. Man kommer in i klubbandan och är mera nära sitt barn under träningen.

Träningssavgift och betalning av liftkort

Info uppdateras inom kort.

Träningstillfällen och tider

 • Barngrupperna tränar onsdagar 18.00-19.30.
 • Ungdomsgrupperna tränar måndagar och onsdagar 19.30-21.00.

Friluftsfrämjandet medlemsavgift
För att överhuvudtaget vara med i Lidingö Freeskiers krävs att man är medlem i Friluftsfrämjandet. Barn + en vuxen i familjen ska vara medlemmar.

För mer info och bli medlem i Friluftsfrämjandet, klicka här.

Betalning av medlemskapet i Friluftsfrämjandet görs separat och administreras inte av Lidingö Freeskiers.

 

Comments are closed.