Säsongsschema

Säsongen i Stockholm är ofta kort och oförutsägbar. Vi kan därför inte göra någon detaljerad säsongsplanering i förtid, utan bara vänta och se vilka förutsättningar som bjuds. Våra förhoppningar är dock att vi skall kunna träna på följande discipliner.

Friåkning
Som skidåkare skall vi alltid sträva efter att vara i balans och ha en sådan position på kroppen att vi kan tackla de situationer som uppstår. Genom olika skidvaneövningar tränar vi på att balansera kroppen, kordinera rörelser, kanta och vrida skidorna samt reglera skidornas tryck. Allt för att bli allsidiga skidåkare.

Portåkning
Portåkning inom Freeskiers syftar inte till annat än att det är kul och samtidigt fostrande. Spårval och att verkligen få upp skidan på kant är mycket viktigt här. Vi har möjlighet att sätta bana med korta vikkäppar som används vid teknikträning.

Puckel
Vem har inte fasat inför en puckelpist? Med rätt teknik överlever du!

Hopp
Att utmana sig själv och ständigt flytta fram gränsen för vad som är möjligt att göra med ett par skidor/bräda under fötterna är vad det handlar om. Förra säsongen hade alla barnen möjlighet till att hoppa och landa på hopp-kudde. Det var ett lyft för många för första gången köra i stort hopp! Tillsammans med vår sponsor Volkswagen kommer vi denna säsong att genomföra VW Big Air Session på hoppkudde.

Comments are closed.