Hur blir man skidtränare i Freeskiers?

För att bli skidtränare inom Freeskiers eller Helgskidskolan så behöver man först gå skidlärarutbildning hos Friluftsfrämjandet.

Själva utbildningen är uppdelad i olika steg och det första man måste gå är “Intro Utför”. När man har genomfört och blivit godkänd på kursen har man möjlighet att få praktisera inom Freeskiers.

När man sedan har jobbat ihop 10 “praktiktimmar” så har man möjlighet till att gå “Utbildning 1 “. När man har utfört och blivit godkänd på den kursen så har man möjlighet att få jobba inom Freeskiers i olika tränarroller.

Våra behov till säsongen 2018:

Vi behöver Skidtränare i Freeskiers Lidingö

Vi behöver Snowboardtränare i Freeskiers Lidingö

————————————————————————————————-

Intro utför

Förkunskapskrav Förkunskapskrav på deltagare: • Deltagaren ska kunna åka med parallella skidor i alla backar • 16 år • Medlem i Friluftsfrämjandet.

Utbildningen ger en inblick i vad ledarrollen handlar om och vilka krav som ställs på dig som åkare och ledare. Personlig åkfärdighet övas, du får information om Friluftsfrämjandet samt hur det fungerar att vara ledare i skidskolan. Efter en introutbildning kan du jobba som hjälpledare i Helgskidskolan i Ekholmsnäs. Du får då den praktik som krävs för att gå vidare till Utbildning 1.

 

Utbildning 1

Har du gått intro är du minst 17 år och har jobbat en säsong hos oss som hjälpledare i Helgskidskolan eller Freeskiers och gått Friluftsfrämjandets interaktiva introduktion, kan du gå Utbildning 1.

Utbildningen ger dig verktyg och metoder så att du självständigt kan leda grupper upp till nybörjarnivå med fokus på barn. Teknik, analys, metodik och pedagogik är riktad mot nybörjare. Den personliga åkfärdigheten och ledarrollen tränas och utvecklas. Vi ger dig en introduktion i längdskidåkning som en andra disciplin. Efter Utbildning 1 kan du jobba som ledare i Helgskidskolan och Freeskiers.

Utbildning 2

Är du certifierad på Utbildning 1-nivå och har jobbat i Freeskiers minst två säsonger (totalt) så kan du gå utbildning 2.

Utbildningen ger dig verktyg och metoder så att du självständigt kan leda grupper upp till avancerad nivå, samt organisera skidskoleverksamhet i lokalavdelningen. Metodik, teknik och analys är riktad mot medelgoda och avancerade åkare. Den egna åkfärdigheten prövas och övas med bland annat banåkning. Vi ger dig en introduktion i telemark eller snowboard som en andra disciplin.

——————————————————————————————————-

När du uppfyller kvalifikationerna för att jobba inom Freeskiers mejlar du tränaransvariga på tranarcoach@lidingofreeskiers.se.

För att jobba som tränare i Helgskidskolan kontaktar du ansvarig för helgskidskolan på helg@lidingofreeskiers.se.

 

Comments are closed.