×20 oktoberOldies&Goldies -skön skidklubb för oss äldre- häng med tisdag 26/10 >     Lediga platser till Lidingö Freeskiers släpps vecka 43 >

Delta i Skidskolan

Våra nivåer

Nybörjare

Inga förkunskaper krävs av barnet men det måste ha fyllt 5 år när skidskolan startar. Vi lär oss att kontrollera skidorna, börja bromsa, åka lift med lärare och själv ta sig ned för halva backen.

Steg 1

Steg 1 är avancerade Nybörjare. Det är för barn som innan skidskolans start kan få stopp på skidorna och åka lift tillsammans med vuxen. Vi lär oss att stanna på ett mer kontrollerat sätt, svänga och åka lift själv.

Steg 2

För att gå Steg 2 behöver barnet vid skidskolans start kunna åka lift själv, åka i backen på ett kontrollerat sätt och svänga i plog. Vi lär oss att svänga med mer parallella skidor, får en säkrare åkning och klarar av brantare backar.

Återbetalning av avgift och andra viktiga detaljer

Ditt barn måste ha fyllt 5 år när skidskolan startar.

Försök att vara så realistisk som möjligt när du anger ditt barns åknivå. Det är inte roligt att hamna varken i en för lätt eller för svår grupp.

Barnen har roligast och lär sig mest om gruppen håller jämn åknivå. Därför fokuserar vi på det och tar inte hänsyn till kompisönskemål när vi gör gruppindelningen.

Vid avbokning fram till 31 december återbetalas hela beloppet minus en administrativ avgift på 200 kronor. Vid avbokning mellan 1 och 10 januari och återbetalas hela beloppet minus en administrativ avgift på 500 kronor. Vid avbokningar som sker från 11 januari och framåt återbetalar vi inte avgiften.

Det är möjligt att överlåta ditt barns plats till ett annat barn, vilket du i så fall själv får ordna med. Du avbokar och meddelar överlåtningar genom att skicka ett mejl till helg@lidingofreeskiers.se.

Så här hanterar vi Coronarestriktioner och potentiell snöbrist:

Snöläggning och drift av Ekholmsnäsbacken sköts av en extern entreprenör. Om entreprenören öppnar backen för åkning kommer vi att bedriva träning och ta full betalning. Om backen inte öppnar återbetalar vi erlagda avgifter med avdrag för en anmälningsavgift på 200 kr.

Läs här hur Lidingö Freeskiers anpassar verksamheten till gällande Coronarestriktioner.

Lidingö Freeskiers följer myndigheternas rekommendationer vad gäller eventuella inskränkningar i möjligheten att bedriva verksamhet utomhus på grund av Coronaviruset. Om vi inte kan bedriva helgskidskola alls på grund av förändrade restriktioner efter säsongsstart sker ingen återbetalning av träningsavgiften.

Vi hoppas på er förståelse för att vi inför dessa regler om hur snöbrist och Corona restriktioner kommer att regleras. Lidingö Freeskiers är en liten ideell förening som inte kan bära större ekonomiska förluster utan att tvingas lägga ner verksamheten.

Läs mer HÄR om hur Freeskiers hanterar Corona

Anmälan

När anmälan öppnar kommer vi att aktivera en knapp nedan.