Oldies & Goldies

En skidklubb för oss vuxna

Ett nytt initiativ inom vår verksamhet! Eftersom vi redan har Sveriges största ungdomsdrivna skidklubb, så startade vi även ett skönt skidsammanhang för oss vuxna – Skidklubben Freeskiers Oldies & Goldies.

Detta innebär mer och mindre organiserad skidåkning i Ekholmsnäsbacken, clinics och workshops samt sköna resor till destinationer vi gillar.

 

O & G måndagsträning i Ekholmsnäsbacken

Träningen kommer att vara upplagd som övrig Freeskiers åkning. Vi kommer under säsongen att träna och utveckla oss i alla former av skidåkning.

OBS! I år så anmäler man sig till en och samma grupp oavsett om man är röd el svart åkare och vi kommer på plats att dela upp oss i mindre grupper som kan variera över säsongen.

Det blir generell åkträning i alla former av åkning; carving teknik med inslag av portåking, introduktion till parkåkning, puckelpist, stora berg och grundläggande lavinsäkerhet. Helt enkelt massor med skidåkning och skidglädje.

Träningen bedrivs av Freeskiers vuxna tränare/skidlärare som alla har skidlärarutbildning.

Pris: 2 900 kr inklusive ett årskort i Ekholmsnäsbacken.

Vi kommer att starta så fort backen öppnar i januari 2023. Träningstiden är 19.30-21.00 varje måndag fram till säsongens slut.

För att få ut det mesta av åkningen med oss ska du gilla att åka skidor och vilja utveckla dig själv som skidåkare. Du bör kunna åka med parallella skidor i den mesta terrängen oavsett lutning. Men det spelar inte så stor roll utöver det.

Anmäl dig här

Medlemskap i Oldies & Goldies UTAN träning

För dig som vill hänga med oss i Freeskiers Oldies & Goldies men som inte är med på våra måndagsträningar.

Detta medlemskap ger dig ett säsongskort i Ekholmsnäsbacken 2023.

Pris 800 kr

Som medlem blir du också inbjuden först till alla specialkvällar och resor. Men dessa aktiviteter har oftast en separat deltagaravgift. Du betalar deltagaravgiften och ansvarar för att komma och hämta liftkortet på någon av de kvällar i Januari då vi delar ut liftkort.

Vill du även tura på stighudar i Ekholmsnäsbacken som träning så har du access till backen även för detta ändamål med detta liftkort.

Detta paket med säsongskort är öppet att boka fram till 31 december 2022. Efter detta kan du köpa säsongskort på plats i Ekholmsnäsbacken – det blir dock mycket dyrare.

Läs mer och boka nedan.

Till medlemskap O & G

Avboknings- och Återbetalningsregler

Avbokningsregeler:

  • Hela avgiften återbetalas vid avbokning fram till sista november.
  • Från 1 december till 20 december kan avbokning göras med ett avdrag på 400 kr för administration och fasta kostnader.
  • Från 21 december och framåt kan man inte avboka och få några pengar tillbaka.

Återbetalningsregler:

Lidingö Freeskiers är en ideell förening som inte kan bära större ekonomiska förluster. I dagsläget råder det stor osäkerhet kring hur elpriserna utvecklas i vinter och hur vi som ideell förening eventuellt påverkas. Vi gör vad vi kan för att hantera situationen genom intensiva diskussioner med Lidingö stad samt med entreprenören som driver Ekholmsnäsbacken. Vi sätter även tilltro till att den nya regeringen kommer att kompensera föreningar i vinter.

Vi har dragit lärdom av tidigare säsonger och lämnar därför redan nu besked om vad som gäller vid eventuell snöbrist under kommande säsong. Snöläggning och drift av Ekholmsnäsbacken sköts av en extern entreprenör. Om entreprenören öppnar backen för åkning kommer vi att bedriva träning och därmed ta full betalning. Om backen inte öppnar återbetalar vi erlagda avgifter med avdrag för en anmälningsavgift på 400 kr.

Lidingö Freeskiers följer myndigheternas rekommendationer vad gäller eventuella inskränkningar i möjligheten att bedriva utomhusverksamhet på grund av pandemi eller andra händelser utanför vår kontroll. Om vi inte kan bedriva träning på grund av gällande rekommendationer sker ingen återbetalning av träningsavgiften.

Resor

Toppturshelg i Kittelfjäll 17-19 mars 2023 (FULLBOKAD)

I mars drar Freeskiers Oldies & Goldies till Kittelfjäll för en härlig toppturshelg. Det blir 2 dagar med toppturer. Vi kommer att göra mellan 500 och 1200 höjdmeter per dag vilket innebär runt 4 timmar uppför innan vi får njuta av åkningen utför. I Kittelfjäll bor vi precis vid liften och det är ett helt mer eller mindre opistat skidområde, så dumpar det får vi fin åkning direkt utanför dörren.

Turerna leds av lokal ledare från Kittelfjäll Adventure, Stefan Lundin som är fjälledare och har arbetat som guide i Kittelfjäll sedan mer än 20 år tillbaka. Han är lavinexpert och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen.

Vi bor på Hotell Kittelfjäll där du möts av värmen i lobbyn med barhäng och prat om skidåkning. Hotellet är hjärtat i byn och när du bor på Hotell Kittelfjäll har du inte bara nära till skidåkning, utan också till mat, nöjen och afterski.

Du åker på denna resa om du provat toppturer tidigare och är i hyfsad form för att orka gå uppför i 4 timmar och ändå kunna njuta av åkningen utför som väntar!

Läs mer och boka Kittelfjäll HÄR >>

PÅSK blir Toppturshelg med Freeskiers Oldies & Goldies i Abisko

Med utgångspunkt från Abisko Mountain Lodge erbjuder vi fyra dagar med toppturer. Vi gör mellan 500 och 1500 höjdmeter per dag. Håller tummarna för fint väder och fina förhållanden. I början av april är möjligheterna till olika turer stora. Det är fortfarande vinter och chans till kallsnö är fortsatt goda.

Turerna leds av certifierade fjälledare och ISIA skidlärare från Freeskiers.

Vi bor på Abisko Mountain Lodge och blir sådär lagom bortskämda med god mat och skönt häng när vi inte är på tur.

Du åker på denna resa om du provat toppturer tidigare och är i hyfsad form för att orka gå uppför i 4-6 timmar och ändå kunna njuta av åkningen utför som väntar!

Läs mer och boka Abisko HÄR >>