Sveriges största friåkningsklubb

Sveriges största friåkningsklubb

Lidingö Freeskiers är en skid- och snowboardklubb för friåkande barn och ungdomar, helt utan tävlingsmoment. Vi har ungefär 230 medlemmar mellan 7 och 16 år.

Medlemmarna i skidklubben utvecklar sin skidåkning på flera plan och den personliga färdigheten tränas mycket. Skidglädje, nya härliga vänner och mängder av upplevelser på snö är vad Lidingö Freeskiers handlar om.

Vi är en del av Friluftsfrämjandets lokalavdelning på Lidingö och alla som tränar med oss är därför också medlemmar i Friluftsfrämjandet.

Alla våra tränare har genomgått skidlärarutbildningar med Friluftsfrämjandet eller SLAO. Många har själva stor erfarenhet av jibbing, puckelpist och lössnöåkning.

Så här hanterar vi Coronarestriktioner och potentiell snöbrist:

Snöläggning och drift av Ekholmsnäsbacken sköts av en extern entreprenör. Om entreprenören öppnar backen för åkning kommer vi att bedriva träning och ta full betalning. Om backen inte öppnar återbetalar vi erlagda avgifter med avdrag för en anmälningsavgift på 200 kr.

Läs här hur Lidingö Freeskiers anpassar verksamheten till gällande Coronarestriktioner.

Lidingö Freeskiers följer myndigheternas rekommendationer vad gäller eventuella inskränkningar i möjligheten att bedriva verksamhet utomhus på grund av Coronaviruset. Om vi inte kan bedriva Freeskiers träning alls på grund av förändrade restriktioner efter säsongsstart sker ingen återbetalning av träningsavgiften.

Vi hoppas på er förståelse för att vi har infört dessa regler om hur snöbrist och Corona restriktioner kommer att regleras. Lidingö Freeskiers är en liten ideell förening som inte kan bära större ekonomiska förluster utan att tvingas lägga ner verksamheten.

Ställ er i kö till Lidingö Freeskiers

BEACHPARTY med POOLSKIING onsdag 30 mars 2022

Dags att avsluta Freeskiers-säsongen nästa vecka traditionsenligt med BEACH PARTY. Såklart kommer ni att kunna köra POOLSKIING som alla längtar efter, så glöm inte att ta med handduk och ombyte!

Vi bjuder på hög musik, skönt häng, lite gott att äta och dricka och alla får gärna komma i beach outfit till denna sista träning!

VÄLKOMNA!

Träning vintersäsong 2022

Träningsgrupper & tider

Från och med måndag den 10 januari 2022 kommer upplägget se ut enligt följande:

Årskurs 6-9 tränar på måndagar mellan 19:30-21:00 och på onsdagar mellan 19:30-21:00.

Årskurs 1-4 tränar på onsdagar kl. 18.00-19:30. Årskurs 5 tränar på onsdagar kl 19:30-21:00.

Samlingsinfo

På måndagar samlas vi enligt följande: Alla åkare som vill vara med i Parkgruppen samlas till vänster om liften (nerifrån sett). Alla åkare i Freeskiersgruppen samlas till höger om liften (nerifrån sett).

På onsdagar kl. 18:00 samlas alla i årskurs (team) 1-2 till höger om liften och årskurs (team) 3-4 & snowboard (barn) till vänster om liften.

På onsdagar kl. 19.30 samlas årskurs (team) 5-6 till höger om liften. Årskurs (team) 7-9 & snowboard (ungdom) till vänster om liften.

Obligatorisk hjälm och ryggskydd! Se till att er utrustning i ordning, dvs vallade och slipade skidor/ brädor.

Höstsäsong Freeskiers 2021

Här kommer info om Freeskiers programmet under hösten:

Vår klassiska Barmarksträning är fr.o.m. onsdag den 1/9 kl.18.30.

Vi kör varje onsdag oavsett väder. Samling vid Gula huset/ Stockby motionsgård. Barn och vuxna tränar tillsammans. Lekfull, roligt och jobbigt är temat. Mycket fokus på skidåkarmuskler så att säsongspremiären blir bästa möjliga.

Fr.o.m. fredagen den 10/9 kl. 19.30-21.30 startade hoppträningen i Danica-hallen. Trampolin träningen är ett perfekt sätt att lära sig kroppskontroll, rörelser och rotationer i luften. Det är ett effektivt sätt att bli tryggare med att hoppa i backen. Vi satsar extra på hoppträningen: det finns två trampoliner och vi har utbildat våra tränare i hoppteknik så att ni har gott om kunniga tränare.

Vi har delat upp hoppträningen i tre grupper. Alla träningstillfällen är på fredagar mellan 19.30-21.30 i Danica hallen, Högsätra.

Hoppträningen kommer vara varannan fredag enligt följande schema:

Årskurs 4-6 kör udda veckor kl 19.30-21 start fredag 17/9
Årskurs 1-3 kör jämna veckor kl 19.30-20.30 start fredag 10/9
Årskurs 7-9 kör jämna veckor kl 20-21 start fredag 10/9

Vi gör detta för att maximera att alla får hoppa så mycket som möjligt under träningarna.

Du anmäler dig till HÖSTSÄSONGEN på nedan länk. Då ingår både barmark och hoppträning.

Kostnaden för Höstsäsongen 2021 är 500 kr per barn, Vuxna får hänga med på barmarksträningen alldeles gratis!

ANMÄL DIG TILL HÖSTSÄSONG 2021 HÄR

Prova På Freeskiers

I vinter 2022 erbjuder vi två tillfällen att testa Freeskiers och på så sätt lära känna våra tränare och andra sköna skidåkare. Nedan kan du anmäla dig till Freeskiers Prova på!

Anmäl dig HÄR

Ekholmsnäsbacken

Vi tränar i Ekholmsnäsbacken på Lidingö. Det finns två nedfarter – en barnbacke och en tävlingsbacke och två liftar.

Du kan hyra skidor, pjäxor, stavar och hjälm – komplett paket kostar från 200 kr per gång. Ekholmsnäbacken erbjuder även slipning och vaxning av skidor och som medlem i Freeskiers har vi rabatt för det.

Vid backen finns ett mysigt café som serverar enklare mat och fika, plus på helgerna grillas det hamburgare.

Mer om Ekholmsnäsbacken här Hitta till backen (Google Maps)

Event

Vi startar skidsäsongen med en Kick Off. I år hade vi Disco-träning som startskott för säsongen 2021-22! På denna Kick Off har alla medlemmar, föräldrar och tränare möjlighet att lära känna varandra inför vinterns skidåkning.

Under säsongen samlas vi en kväll för Big Air Session där våra duktiga tränare har clinics i hopp och rails. Airbagen är uppblåst och alla (föräldrar också) är välkomna att utmana sig själva…

Vi avslutar skidsäsongen med Beach-pool party i backen. Alla kommer till avslutningen klädda i våtdräkt, bikini, badshorts, snorklar o.d. Freeskiers bjuder på saft, kakor, godis och självklart skönt häng i backen med musik av DJ Faber.

Om våra event och resor

Freeskiers värden och vision

Våra barn och ungdomar erbjuds en möjlighet att utvecklas till duktiga skidåkare – något de har glädje av hela livet.

Klubbens syfte är att främja kamratskap och utveckla intresset för ett rikt friluftsliv. Vår paroll är att ett lustfyllt lärande, utan att mäta sig med andra, lönar sig. Detta ger bättre resultat och utesluter ingen.

Lidingö Freeskiers bygger på ideellt arbete där alla föräldrar är med och bidrar.

För att göra det möjligt för medlemmarna att lära sig så bra som möjligt har vi tre riktlinjer:

  • Vi vill ha kontinuitet i träningen. Tränarna ska lära känna eleverna väl, både vad det gäller åkningsfärdighet och personlighet. Tränarna ska i mesta möjliga mån anpassa träningen efter individens förutsättningar.
  • Vi vill skapa en bra teamkänsla. Ungdomarna behöver lära känna varandra, tränarna och gruppen som helhet. För att åstadkomma detta behöver gruppen vara så stabil som möjligt och det gör att vi ställer höga krav på närvaro.
  • Vi vill ha engagerade föräldrar. Lidingö Freeskiers verksamhet bygger på att även föräldrarna deltar i klubbens verksamhet och håller i vissa sysslor. Uppgifterna är av varierande omfattning och alla kan delta. Att som förälder delta i Lidingö Freeskiers verksamhet är kul – man kommer in i klubbandan och är mera nära sitt barn under träningen.

Mentor

Vi samarbetar med Mentor. Ensamkommande barn och barn i instabila familjer kan via Mentor komma till Ekholmsnäsbacken och åka skidor i skidklubben. Taxi Stockholm ställer upp med transport, Ekholmsnäsbacken med liftkort och utrustning, Freeskiers med kläder och medlemskap.

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa och livsglädje. I 127 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet.

Freeskiers är en del av Friluftsfrämjandet och därför är alla Freeskiers-medlemmar också medlemmar i Friluftsfrämjandet. Även minst en förälder i var familj ska vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet Friluftsliv, möjlighet till massor av aktiviteter, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag.

Betalning av medlemskapet i Friluftsfrämjandet görs separat, det administreras inte av Lidingö Freeskiers.

Bli medlem i friluftsfrämjandet här