Sveriges största friåkningsklubb

Sveriges största friåkningsklubb

Lidingö Freeskiers är en skid- och snowboardklubb för friåkande barn och ungdomar, helt utan tävlingsmoment. Vi har ungefär 230 medlemmar mellan 6 och 16 år.

Medlemmarna i skidklubben utvecklar sin skidåkning på flera plan och den personliga färdigheten tränas mycket. Skidglädje, nya härliga vänner och mängder av upplevelser på snö är vad Lidingö Freeskiers handlar om.

Vi är en del av Friluftsfrämjandets lokalavdelning på Lidingö och alla som tränar med oss är därför också medlemmar i Friluftsfrämjandet.

Alla våra tränare har genomgått skidlärarutbildningar med Friluftsfrämjandet eller SLAO. Många har själva stor erfarenhet av jibbing, puckelpist och lössnöåkning.

Ställ er i kö

INFO Säsong 2020-21

Vi vill passa på att förtydliga för er alla att Freeskiers skid- och snowboardklubb är förening som erbjuder dig 8 månaders träning fr.o.m. Kick-Off den 30 augusti 2020 fram till april 2021 då vi avslutar säsongen.

Vårt upplägg är att under hösten förbereda oss inför skidåkning i backen genom barmarksträning och hoppträning.

När snön äntligen kommer, då kör vi träning på snö i backen! Vi är helt förberedda och supertaggade, samt känner redan varandra då vi hängt tillsammans hela hösten.

Under vintermånaderna organiserar vi även olika events och clinics såsom Big Airbag Session, Avalanche Clinic och The Bunch Railsession. I april när snön nästan är borta kör vi ett sista pass, The Beach Party med pool skiing, som avslutar säsongen.

Höstsäsong Freeskiers 2020 - DU KAN FORTFARANDE ANMÄLA DIG!

Här kommer info om Freeskiers programmet under hösten:

Vår klassiska Barmarksträning är fr.o.m. onsdag den 9/9 kl.18.30.

Vi kör varje onsdag oavsett väder. Samling vid Gula huset/ Stockby motionsgård. Barn och vuxna tränar tillsammans. Lekfull, roligt och jobbigt är temat. Mycket fokus på skidåkarmuskler så att säsongspremiären blir bästa möjliga.

Fr.o.m. fredagen den 11/9 kl. 19.30-21.30 startade hoppträningen i Danica-hallen. Trampolin träningen är ett perfekt sätt att lära sig kroppskontroll, rörelser och rotationer i luften. Det är ett effektivt sätt att bli tryggare med att hoppa i backen. Till i år har vi satsat extra på hoppträningen. Vi har skaffat en ny trampolin så vi kommer ha två stycken, vilket innebär mer hoppning. Vi kommer erbjuda fler tillfällen och mindre grupper så att alla får hoppa mycket på trampolin. Vi har utbildat våra tränare i hoppteknik så att ni har gott om kunniga tränare.

Vi har delat upp hoppträningen i två grupper. Alla träningstillfällen är på fredagar mellan 19.30-21.30 i Danica hallen, Högsätra.

Grupp 1.
Klasserna (åldersgrupper) 1-2-3
Tränar ojämna veckor med start fredag 11/9.

Grupp 2.
Klasserna (åldersgrupper) 4-5-6-7-8-9
Tränar jämna veckor med start fredag 18/9.

Nytt för i år är anmälan till Höstsäsongen och du anmäler dig på länken i detta mail. Då ingår både barmark och hoppträning.

Kostnaden för Höstsäsongen 2020 är 500 kr per barn, Vuxna får hänga med på barmarksträningen alldeles gratis!

ANMÄL DIG TILL HÖSTSÄSONG 2020 HÄR

Träning

Eftersom skidsäsongen i Stockholm startar sent, oftast ligger snön först sent i januari, vill vi förbereda oss väl genom ovan höstprogram.

Och när snön äntligen är här, då blir det fullt fokus på skidträning  i Ekholmsnäsbacken.

Läs mer om träningen här

Ekholmsnäsbacken

Vi tränar i Ekholmsnäsbacken på Lidingö. Det finns två nedfarter – en barnbacke och en tävlingsbacke och två liftar.

Du kan hyra skidor, pjäxor, stavar och hjälm – komplett paket kostar från 200 kr per gång. Ekholmsnäbacken erbjuder även slipning och vaxning av skidor och som medlem i Freeskiers har vi rabatt för det.

Vid backen finns ett mysigt café som serverar enklare mat och fika, plus på helgerna grillas det hamburgare.

Mer om Ekholmsnäsbacken här Hitta till backen (på Google Maps)

Event

Vi startar skidsäsongen med Kick Off på Bosön. I Vattenhopps Slip ’n Fly testar vi tyngdlöshet och fart. Alla medlemmar, föräldrar och tränare lär också känna varandra inför vinterns skidåkning.

Under säsongen samlas vi en kväll för Big Air Session där våra duktiga tränare har clinics i hopp och rails. Airbagen är uppblåst och alla (föräldrar också) är välkomna att utmana sig själva…

Vi avslutar skidsäsongen med Beach-pool party i backen. Alla kommer till avslutningen klädda i våtdräkt, bikini, badshorts, snorklar o.d. Freeskiers bjuder på saft, kakor, godis och självklart skönt häng i backen med musik av DJ Faber.

Om våra event och resor

Freeskiers värden och vision

Våra barn och ungdomar erbjuds en möjlighet att utvecklas till duktiga skidåkare – något de har glädje av hela livet.

Klubbens syfte är att främja kamratskap och utveckla intresset för ett rikt friluftsliv. Vår paroll är att ett lustfyllt lärande, utan att mäta sig med andra, lönar sig. Detta ger bättre resultat och utesluter ingen.

Lidingö Freeskiers bygger på ideellt arbete där alla föräldrar är med och bidrar.

För att göra det möjligt för medlemmarna att lära sig så bra som möjligt har vi tre riktlinjer:

  • Vi vill ha kontinuitet i träningen. Tränarna ska lära känna eleverna väl, både vad det gäller åkningsfärdighet och personlighet. Tränarna ska i mesta möjliga mån anpassa träningen efter individens förutsättningar.
  • Vi vill skapa en bra teamkänsla. Ungdomarna behöver lära känna varandra, tränarna och gruppen som helhet. För att åstadkomma detta behöver gruppen vara så stabil som möjligt och det gör att vi ställer höga krav på närvaro.
  • Vi vill ha engagerade föräldrar. Lidingö Freeskiers verksamhet bygger på att även föräldrarna deltar i klubbens verksamhet och håller i vissa sysslor. Uppgifterna är av varierande omfattning och alla kan delta. Att som förälder delta i Lidingö Freeskiers verksamhet är kul – man kommer in i klubbandan och är mera nära sitt barn under träningen.

Mentor

Vi samarbetar med Mentor. Ensamkommande barn och barn i instabila familjer kan via Mentor komma till Ekholmsnäsbacken och åka skidor i skidklubben. Taxi Stockholm ställer upp med transport, Ekholmsnäsbacken med liftkort och utrustning, Freeskiers med kläder och medlemskap.

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa och livsglädje. I 127 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet.

Freeskiers är en del av Friluftsfrämjandet och därför är alla Freeskiers-medlemmar också medlemmar i Friluftsfrämjandet. Även minst en förälder i var familj ska vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet Friluftsliv, möjlighet till massor av aktiviteter, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag.

Betalning av medlemskapet i Friluftsfrämjandet görs separat, det administreras inte av Lidingö Freeskiers.

Bli medlem i friluftsfrämjandet här