Skidskola Helg

Lär dig åka skidor!

Lidingö Freeskiers helgskidskola är för barn och ungdomar från 5 år och uppåt. Hos oss lär sig alla utifrån hur mycket de redan kan om att åka skidor – nybörjare lär sig med andra nybörjare, mer erfarna med personer som kan mer. Alla, oavsett ålder, bär hjälm när de lär sig åka skidor hos oss.

Anmäl dig till helgskidskolan här

Nya åtgärder Helgskidskolan

Fr.o.m. lördag 30 januari kommer vi tillsammans med er föräldrar och Ekholmsnäsbacken att behöva utveckla följande:

Vi inför nya förbokningsrutiner till skidhyran så att hämtningen av skidutrustning går smidigare och för att undvika köbildning och trängsel. Vi ansvarar generellt inte för detta men försöker underlätta för er samt hjälpa personalen i Ekholmsnäsbacken. Vi har tillsammans med Ekholmsnäsbacken kommit fram till följande lösning:

Alternativ 1:
Ni kan hyra utrustning för hela perioden vi kör Helgskidskola och således slipper stå i kö för att hämta ut och lämna tillbaka vid varje tillfälle.
Det återstår fyra lektioner i Helgskidskolan och priset för hela perioden är SEK 800. Ni får även använda utrustningen under andra tillfällen om ni så önskar. Skidutrustningen återlämnas efter sista skidskolelektionen den 21 februari.

Alternativ 2:
Om ni hellre vill hyra per lektion, är det också möjligt. Meddela detta i er bokning. Pris SEK 200/tillfälle.

Vänligen skicka email till skiduthyrningen på info@ekholmsnasbacken.se senast två dagar innan lektion, med följande information:
-namn på den som hyr
-mobilnummer
-vilket skidskolepass (förmiddag/lunch/eftermiddag)
-skostorlek
-längd
-vikt
-hyresperiod (hela perioden eller datum)

Skicka till: info@ekholmsnasbacken.se

Utrustningen hämtas upp utanför skiduthyrningen på anvisad plats. Inlämning sker också utomhus på anvisad plats.

2. Parkering
Lidingö Freeskiers har inte ansvaret för parkeringen, utan det är Lidingö Kommun. Vi ber er föräldrar att respektera markeringar (nya markeringar där man ej får parkera) och ber er att INTE parkera så man hindrar trafik eller parkerade fordon att komma in eller ur sina parkeringsfickor. Vänligen respektera särskilt fri passage för blåljuspersonal och fordon om olyckan skulle vara framme.

3. Coronahantering
Vi ber ALLA föräldrar att hålla avstånd och inte stanna i direkt anslutning till Ekholmsnäsbacken. Vi ser helst att ni enbart lämnar era barn till oss. Kan vi något så är det att ta hand om barn, det har vi gjort i många år 🙂

Det kommer att finnas nya avlämnings- och upphämtningszoner för era barn, utanför skidområdet, men i direkt anslutning till backen. Där guidar vuxna från Lidingö Freeskiers er. Vänligen respektera denna lösning. Vi gör detta för att vi måste förhålla oss till gällande Corona rekommendationer. Misslyckas vi tillsammans med detta är risken stor att vi måste avbryta årets Helgskidskola. Hjälp oss att kunna fullfölja Helgskidskolan denna mycket annorlunda vinter. Tack för visad förståelse, det uppskattas mycket.

4. Kom i god tid!
Kom i god tid med all utrustning i ordning.

Torsdag 21 januari höll vi digitalt informationsmöte om Helgskidskolan 2021. För er som missade det: Se det inspelade mötet.

Lektioner

Skidskolan omfattar 6 lektioner à 90 minuter. Vårt mål är att lektionerna ska vara genomförda före sportlovsveckan.

Dagarna för skidskolan beror dels på snöläget och även på vilka dagar slalomklubben har tävlingar.

Datum för säsong 2021 är planerade till:

söndag 24 januari
lördag 30 januari
söndag 7 februari
söndag 14 februari
lördag 20 februari
söndag 21 februari

Vi har lektioner på följande tider:

  • Förmiddag 9.30-11.00
  • Lunch 11.30-13.00
  • Eftermiddag 13.30-15.00

Nybörjare och steg 1 samlas till vänster om liften. Steg 2 och snowboard samlas till höger om liften.

Kom i god tid så att ni hittar rätt grupp och hinner få ordning på skidor och hjälm. Vänligen kontrollera era barns utrustning innan söndagen: att skidorna är i gott skick, pjäxorna passar och att bindningarna är rätt inställda.

Hjälm är obligatoriskt under Helgskidskolan. Vi rekommenderar även ryggplatta under lektionerna.

Pris

Säsong 2021 är avgiften 2500 kr.

Vi har en egen kö till liften och därför ingår inte liftkort i avgiften. För åkning utöver skidskoletid kan ni köpa liftkort.

Trygghet i backen

Ditt barn måste ha hjälm i backen. Kommer barnet utan hjälm får hen inte åka.

Alla som deltar i skidskolan behöver vara medlem i Friluftsfrämjandet. Det är en trygghet för er – utan medlemskapet omfattas ditt barn inte av våra försäkringar.

Om Friluftsfrämjandet meddelar oss att något barn ännu inte blivit medlem kan hen bli avstäng från skidskolan.

Bli medlem (på friluftsframjandet.se)

Tränare

Freeskiers träning leds av våra kompetenta ledare som är 15–20 år gamla och har har utbildats 4–25 dagar. Huvudtränarna Felix, Jenny och Simon har ansvar för ungefär 50 tränare. De stöttas av våra vuxna träningscoacher Olle, Calle och Uffe. Tillsammans ger våra ledare bästa möjliga förutsättningar för alla våra medlemmar att lära sig och ha kul.

Nästan alla våra tränare har varit med i Freeskiers sen dom var barn, och efter årskurs 9 är det ett naturligt nästa steg att genomgå Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning och därefter jobba en period i vår verksamhet eller som skidlärare i fjällvärlden. Som tränare får man värdefull ledarerfarenhet och jobbet är en bra del av CV:t.

Våra tränare