Skidskola Helg

Lär dig åka skidor!

Lidingö Freeskiers helgskidskola är för barn och ungdomar från 5 år och uppåt. Hos oss lär sig alla utifrån hur mycket de redan kan om att åka skidor – nybörjare lär sig med andra nybörjare, mer erfarna med personer som kan mer. Alla, oavsett ålder, bär hjälm när de lär sig åka skidor hos oss.

OBS! ÄNDRING! SÄSONGENS SISTA LEKTION SÖNDAG 13 MARS 2022

Vi har vi fått besked från driftaren av Ekholmsnäsbacken att vår sista planerade helgskidskola krockar med ett event. Vi är tyvärr tvungna att flytta fram vår sista lektion, men som tur bara med en dag! Säsongens sista lektion är

SÖNDAG 13 MARS

Vi ber om ursäkt för detta och hoppas på er förståelse.

Lektioner

Kunskapsnivåer
Nybörjare
Inga förkunskaper krävs av barnet men det måste ha fyllt 5 år när skidskolan startar. Vi lär oss att kontrollera skidorna, börja bromsa, åka lift med lärare och själv ta sig ned för halva backen.
Steg 1
Steg 1 är avancerade Nybörjare. Det är för barn som innan skidskolans start kan få stopp på skidorna och åka lift tillsammans med vuxen. Vi lär oss att stanna på ett mer kontrollerat sätt, svänga och åka lift själv.
Steg 2
För att gå Steg 2 behöver barnet vid skidskolans start kunna åka lift själv, åka i backen på ett kontrollerat sätt och svänga i plog. Vi lär oss att svänga med mer parallella skidor, får en säkrare åkning och klarar av brantare backar.

Datum och tider
Skidskolan omfattar 6 lektioner à 90 minuter. Dagarna för skidskolan beror dels på snöläget och även på vilka dagar slalomklubben har tävlingar.

Datum för säsong 2022 är:

Lektion 1 söndag 16 januari Vi återkommer snarast med ersättningsdatum!
Lektion 2 söndag 23 januari
Lektion 3 söndag 6 februari
Lektion 4 söndag 13 februari
Lektion 5 lördag 19 februari
Lektion 6 söndag 20 februari

Vi har lektioner på följande tider:

  • Förmiddag 9.30-11.00
  • Lunch 11.30-13.00
  • Eftermiddag 13.30-15.00

Nybörjare och steg 1 samlas till vänster om liften. Steg 2 och snowboard samlas till höger om liften.

Kom i god tid så att ni hittar rätt grupp och hinner få ordning på skidor och hjälm. Vänligen kontrollera era barns utrustning innan söndagen: att skidorna är i gott skick, pjäxorna passar och att bindningarna är rätt inställda.

Hjälm är obligatoriskt under Helgskidskolan. Vi rekommenderar även ryggplatta under lektionerna.

Mer information HÄR >

Pris

Säsong 2022 är avgiften 2600 kr.

Vi har en egen kö till liften och därför ingår inte liftkort i avgiften. För åkning utöver skidskoletid kan ni köpa liftkort.

Anmälan till Helgskidskolan

1 november 09:00 öppnar anmälan till Helgskidskolan 2023.

Följ nedan länk för att anmäla ditt barn till Helgskidskolan.

Anmäl dig HÄR till Helgskidskolan

Trygghet i backen

Ditt barn måste ha hjälm i backen. Kommer barnet utan hjälm får hen inte åka.

Alla som deltar i skidskolan behöver vara medlem i Friluftsfrämjandet. Det är en trygghet för er – utan medlemskapet omfattas ditt barn inte av våra försäkringar.

Om Friluftsfrämjandet meddelar oss att något barn ännu inte blivit medlem kan hen bli avstängd från skidskolan.

Bli medlem (på friluftsframjandet.se)

Tränare

Freeskiers träning leds av våra kompetenta ledare som är 15–20 år gamla och har har utbildats 4–25 dagar. Huvudtränarna Simon, Svante och Stella har ansvar för ungefär 50 tränare. De stöttas av våra vuxna träningscoacher Olle, Calle, Lars och Maria. Tillsammans ger våra ledare bästa möjliga förutsättningar för alla våra medlemmar att lära sig och ha kul.

Nästan alla våra tränare har varit med i Freeskiers sen dom var barn, och efter årskurs 9 är det ett naturligt nästa steg att genomgå Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning och därefter jobba en period i vår verksamhet eller som skidlärare i fjällvärlden. Som tränare får man värdefull ledarerfarenhet och jobbet är en bra del av CV:t.

Våra tränare