Skidskola Helg

Lär dig åka skidor!

Lidingö Freeskiers helgskidskola är för barn och ungdomar från 5 år och uppåt. Hos oss lär sig alla utifrån hur mycket de redan kan om att åka skidor – nybörjare lär sig med andra nybörjare, mer erfarna med personer som kan mer. Alla, oavsett ålder, bär hjälm när de lär sig åka skidor hos oss.

DATUM SÄSONG 2024

Den 1 november kl 09:00 öppnar anmälningen för Helgskidskolan 2024. Datumen är ännu inte satta – håll utkik på vår hemsida!

Lektion 1 – to be confirmed
Lektion 2 – to be confirmed
Lektion 3 – to be confirmed
Lektion 4 – to be confirmed
Lektion 5 – to be confirmed
Lektion 6 – to be confirmed

Lektioner

Kunskapsnivåer
Nybörjare
Inga förkunskaper krävs av barnet men det måste ha fyllt 5 år när skidskolan startar. Vi lär oss att kontrollera skidorna, börja bromsa, åka lift med lärare och själv ta sig ned för halva backen.
Steg 1
Steg 1 är avancerade Nybörjare. Det är för barn som innan skidskolans start kan få stopp på skidorna och åka lift tillsammans med vuxen. Vi lär oss att stanna på ett mer kontrollerat sätt, svänga och åka lift själv.
Steg 2
För att gå Steg 2 behöver barnet vid skidskolans start kunna åka lift själv, åka i backen på ett kontrollerat sätt och svänga i plog. Vi lär oss att svänga med mer parallella skidor, får en säkrare åkning och klarar av brantare backar.

Datum och tider
Skidskolan omfattar 6 lektioner à 90 minuter. Dagarna för skidskolan beror dels på snöläget och även på vilka dagar slalomklubben har tävlingar.

Datum för säsong 2024 är:

Lektion 1 – to be confirmed
Lektion 2 – to be confirmed
Lektion 3 – to be confirmed
Lektion 4 – to be confirmed
Lektion 5 – to be confirmed
Lektion 6 – to be confirmed

Vi har lektioner på följande tider:

  • Förmiddag 9.30-11.00
  • Lunch 11.30-13.00
  • Eftermiddag 13.30-15.00

Nybörjare och steg 1 samlas till vänster om liften. Steg 2 och snowboard samlas till höger om liften.

Kom i god tid så att ni hittar rätt grupp och hinner få ordning på skidor och hjälm. Vänligen kontrollera era barns utrustning innan söndagen: att skidorna är i gott skick, pjäxorna passar och att bindningarna är rätt inställda.

Hjälm är obligatoriskt under Helgskidskolan. Vi rekommenderar även ryggplatta under lektionerna.

Pris

Säsong 2024 är avgiften 2 900 kr.

Vi har en egen kö till liften och därför ingår inte liftkort i avgiften. För åkning utöver skidskoletid kan ni köpa liftkort.

Anmälan till Helgskidskolan

1 november 09:00 öppnar anmälan till Helgskidskolan säsongen 2024. Då aktiveras anmälningsformuläret.

Följ nedan länk för att anmäla ditt barn till Helgskidskolan.

Anmäl dig HÄR till Helgskidskolan

Avboknings- och Återbetalningsregler

Avbokningsregeler:

  • Hela avgiften återbetalas vid avbokning fram till sista november.
  • Från 1 december till 20 december kan avbokning göras med ett avdrag på 400 kr för administration och fasta kostnader.
  • Från 21 december och framåt kan man inte avboka och få några pengar tillbaka.

Återbetalningsregler:

Lidingö Freeskiers är en ideell förening som inte kan bära större ekonomiska förluster. I dagsläget råder det stor osäkerhet kring hur elpriserna utvecklas i vinter och hur vi som ideell förening eventuellt påverkas. Vi gör vad vi kan för att hantera situationen genom intensiva diskussioner med Lidingö stad samt med entreprenören som driver Ekholmsnäsbacken. Vi sätter även tilltro till att den nya regeringen kommer att kompensera föreningar i vinter.

Vi har dragit lärdom av tidigare säsonger och lämnar därför redan nu besked om vad som gäller vid eventuell snöbrist under kommande säsong. Snöläggning och drift av Ekholmsnäsbacken sköts av en extern entreprenör. Om entreprenören öppnar backen för åkning kommer vi att bedriva träning och därmed ta full betalning. Om backen inte öppnar återbetalar vi erlagda avgifter med avdrag för en anmälningsavgift på 400 kr.

Lidingö Freeskiers följer myndigheternas rekommendationer vad gäller eventuella inskränkningar i möjligheten att bedriva utomhusverksamhet på grund av pandemi eller andra händelser utanför vår kontroll. Om vi inte kan bedriva träning på grund av gällande rekommendationer sker ingen återbetalning av träningsavgiften.

Trygghet i backen

Ditt barn måste ha hjälm i backen. Kommer barnet utan hjälm får hen inte åka.

Alla som deltar i skidskolan behöver vara medlem i Friluftsfrämjandet. Det är en trygghet för er – utan medlemskapet omfattas ditt barn inte av våra försäkringar.

Om Friluftsfrämjandet meddelar oss att något barn ännu inte blivit medlem kan hen bli avstängd från skidskolan.

Bli medlem i friluftsframjandet

Tränare

Freeskiers träning leds av våra kompetenta ledare som är 15–20 år gamla och har har utbildats 4–25 dagar. Huvudtränarna August, Sofia och Axel har ansvar för ungefär 50 tränare. De stöttas av våra vuxna tränarcoacher Maria, Lars, Blomman och Lisa. Tillsammans ger våra ledare bästa möjliga förutsättningar för alla våra medlemmar att lära sig och ha kul.

Nästan alla våra tränare har varit med i Freeskiers sen dom var barn, och efter årskurs 9 är det ett naturligt nästa steg att genomgå Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning och därefter jobba en period i vår verksamhet eller som skidlärare i fjällvärlden. Som tränare får man värdefull ledarerfarenhet och jobbet är en bra del av CV:t.

Våra tränare